Organic Baobab Oil

Органично масло от баобаб

Органичното масло от баобаб е извлечено от семената на емблематичното африканско дърво баобаб. Маслото от баобаб се превърна в златен еликсир в областта на грижата за кожата. Ценно заради богатия си на хранителни вещества състав и много различни свойства, маслото от баобаб се е превърнало в търсена съставка в множество козметични продукти.

Баобаб-дърво

  • Дълбоко овлажняване за дълготрайна хидратация:
Маслото от баобаб е шампион в тежка категория в областта на овлажняването. С високата си концентрация на омега-3, -6 и -9 мастни киселини, това масло прониква дълбоко в кожата, осигурявайки дълготрайна хидратация. Като немазен овлажнител, маслото от баобаб подхранва липидната бариера на кожата, оставяйки я мека, еластична и подмладена.
  • Мощна антиоксидантна защита:
Богато на антиоксиданти, включително витамини А, С и Е, маслото от баобаб действа като мощен щит срещу свободните радикали. Чрез неутрализиране на оксидативния стрес, той помага за защита на кожата от преждевременно стареене, включително образуването на бръчки и фини линии. Редовната употреба на масло от баобаб спомага за младежкия и издръжлив тен.
  • Стимулира производството на колаген:
Колагенът е ключов протеин, отговорен за поддържането на еластичността и стегнатостта на кожата. Маслото от баобаб насърчава синтеза на колаген, като помага за намаляване на отпуснатата кожа. Това прави маслото от баобаб ценен съюзник в борбата с признаците на стареене.
  • Успокоява и успокоява раздразнената кожа:
Известно със своите противовъзпалителни свойства, маслото от баобаб облекчава чувствителната или раздразнена кожа. Независимо дали се справя със зачервяване, сърбеж или възпаление, то е особено полезно за хора със състояния на екзема или дерматит.
  • Балансира неравномерния тен на кожата:
Маслото от баобаб допринася за баланса на кожата. Неговите естествени свойства спомагат за намаляване на хиперпигментацията. Редовното прилагане може да доведе до ревитализиран и блестящ вид на кожата.
  • Некомедогенен и подходящ за всички типове кожа:

Маслото от баобаб е некомедогенно, което означава, че няма да запуши порите. Това го прави отличен избор за хора с мазна или склонна към акне кожа. Неговата лека и бързо абсорбираща природа гарантира, че не оставя мазни остатъци.

Може да намерите органично масло от баобаб във 4Derma Daily Moisturizing Face Cream for men.

Назад към блога