Fermented aloe: The Beauty Alchemy

Ферментирало алое

Ферментирало алое

 

 

алое вера

Алое вера - известно със своите успокояващи и хидратиращи свойства, затова и отдавна е основна съставка в грижата за кожата. 

  1. Подобрено усвояване на хранителни вещества:

    Ферментацията разгражда сложните съединения в алое вера на по-малки, по-бионалични компоненти. Този процес подобрява усвояването на хранителните вещества от кожата, позволявайки й да се възползва по-дълбоко от витамините, минералите и аминокиселините, присъстващи в растението алое вера. 

  2. Пробиотично богатство за микробиома на кожата:

    Ферментиралото алое съдържа пробиотици, които представляват полезни бактерии. Това подобрява микробиома на кожата - съвкупността от микроорганизми, живеещи на повърхността на кожата. Хармоничният микробиом е свързан с подобрена функция на кожната бариера и устойчивост. 

  3. Засилена хидратация и задържане на влага:

    Алое вера се слави със своите хидратиращи свойства, а ферментацията издига това качество на следващото ниво. Ферментиралото алое в крема за лице осигурява интензивна хидратация, благодарение на по-малките молекули, които проникват в кожата по-ефективнои кара кожата да се чувства плътна, подмладена и хидратирана.

  4. Противовъзпалителна ефикасност:

    Ферментиралото алое запазва известните противовъзпалителни свойства на алое вера, които са особено полезни за хора с чувствителна или раздразнена кожа. Успокояващите свойства помагат при зачервявания. Това прави отличен избор за хора, които страдат от слънчево изгаряне или розацея.

  5. Ускорена клетъчна регенерация:

    Процесът на ферментация повишава концентрацията на аминокиселини и ензими, които играят решаваща роля в регенерацията на клетките. Кремът за лице, съдържащ ферментирало алое, подпомага естествените процеси на обновяване на кожата, като подсилва възстановяването на увредените клетки.

  6. Балансира омазняването:

    За мъжете с мазна или комбинирана кожа, използването на ферментирало алое в ежедневната им рутина, може да се окаже game changer. Формулата помага за балансиране на производството на себум, като предотвратява прекомерното му производство и същевременно поддържа оптимални нива на хидратация. Това води до по-балансирана и не мазна кожа.

Възползвайте се от трансформиращия потенциал на ферментиралото алое.

Може да намерите ферментирало алое вера във 4Derma Daily Moisturizing Face Cream for men.

Назад към блога